by

Website SEO optimalisatie zorgt voor betere vindbaarheid in zoekmachines

Een bedrijf heeft natuurlijk altijd nieuwe aanvragen nodig om hun producten of diensten aan te kunnen bieden. Vroeger was dat een kwestie van adverteren in de Goudengids of in een lokale krant. Tegenwoordig maken veel mensen natuurlijk gebruik van het internet om daar klanten te kunnen vinden.

Het is logisch dat een bedrijf dan ook een goede vindbaarheid op het internet moet hebben. Zo spelen zoekmachines zoals Google, Yahoo & Bing daarbij een grote rol. Als iemand een dienst of product nodig heeft op het internet, dan wordt daar de zoekmachine voor gebruikt. De eerste resultaten zijn daarbij het belangrijkste. Dat zijn namelijk de resultaten die men het eerste ziet. Statisch gezien klikken meer mensen op de bovenste resultaten (hier zijn onderzoeken naar gedaan).

De website optimaliseren

resultaten zoekmachine optimalisatieDe zoekmachines bepalen aan de hand van een gecompliceerde berekening welke websites op welke positie komen te staan. Deze berekening zijn natuurlijk niet openbaar, dan is namelijk geheim. Wel is het zo dat er een aantal zaken zijn die bekend zijn.

Het is dus belangrijk om daar naar te kijken en te zorgen dat de website optimaal functioneert en de zoekmachines 100% begrijpen waar de website precies over gaat. Dit wordt ook wel seo optimalisatie genoemd. SEO is een Engelse afkorting voor Seach Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie heet. Ook spreken we in Nederland vaak over SEO.

Verwijzingen vanaf ander websites (links)

Naast de optimalisatie van de website zelf, is het ook belangrijk dat andere websites verwijzen naar die van u. De zoekmachines zien dit als een stem. Hoe meer stemmen u heeft, hoe beter uw vindbaarheid. Alhoewel dit de basis is, ligt het nog iets gecompliceerder dan dat. De kwaliteit maar vooral ook de relevantie van de inkomende links speelt een grote rol. Gaat uw website over mobiele telefoons, dan tellen links vanaf andere website met hetzelfde onderwerp harder mee dan niet relevante links.

Een goed link profiel hebben met de juiste Pagerank is dan ook zeer belangrijk. Het is tevens belangrijk dat er een constante stroom van nieuwe links naar uw website wordt aangemaakt. De algoritmes van Google en andere zoekmachines worden steeds beter in het herkennen van manipulatieve zaken en kunnen bepaalde links dan ook afwijzen of geen waarde toekennen.