by

De nog steeds populaire iPhone 6

Dit jaar mogen we de iPhone 6 verwachten, de nieuwste smartphone van Apple. De precieze lanceerdatum is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn dat de iPhone 6 eind september of begin oktober in de winkels zal liggen. Na het succes van de iPhone 4 en 5 zijn de verwachtingen rondom deze smartphone weer erg hoog. Blijf hier op de hoogte als je interesse hebt in een iPhone 6 abonnement. Een iPhone 6 kopen wordt mogelijk bij onderstaande winkels.

Geruchten

iphone 6 telefoon appleDe belangrijkste verkooppunten van een telefoon zijn de specificaties. Helaas is er op dit moment nog niks concreet bevestigd, maar er gaan al wel genoeg geruchten de ronde. Zo zou de iPhone 6 een groter scherm krijgen dan de iPhone 5s, die een schermgrootte heeft van 4 inch en dat is vandaag de dag niet echt groot meer. Voor de iPhone 6 komt er waarschijnlijk een scherm van 4,5 of 5 inch aan te pas en er zijn geruchten dat er nog een ander model uitkomt die zelfs een nog groter scherm heeft. Natuurlijk zijn er veel providers die de telefoon aanbieden in combinatie met een abonnement. Andere mensen kopen het toestel liever los en kiezen voor sim only vergelijken, zodat ze er zeker van zijn niet teveel te betalen. Vaak is deze laatste optie het voordeligst.

Als er gekeken wordt naar de huidige smartphonemarkt dan is te zien dat er steeds meer toestellen uitkomen met een groter scherm dan 4 inch. Er mag daarom ook wel van worden uitgegaan dat een groter scherm in trek is. De kwartaalcijfers van Apple gaven aan dat een 4 inch scherm nog steeds heel populair is, maar of dit komt door de grootte van het scherm of omdat Apple zo’n goede naam heeft is niet te zeggen. De conclusie van Apple is meer gebaseerd op eigen inzicht.

Een ander gerucht is dat er met een nieuw soort scherm werd geëxperimenteerd in de vorm van een gebogen scherm maar hier is nog niks van bevestigd. Wel is Apple bezig met een scherm die een nog betere kwaliteit moet leveren dan de huidige smartphones.

Ander Materiaal

Het materiaal van het beeldscherm gaat misschien ook veranderingen doormaken in de vorm van saffierglas, wat goedkoper te fabriceren is en de poort opent naar allerlei nieuwe mogelijkheden zoals het scherm volledig bedekken met bepaalde sensoren die op aanraking reageren of zelfs zonnecellen onder het scherm plaatsen zodat de iPhone 6 tijdens het gebruik opgeladen wordt. Er mag van worden uitgegaan dat de pixels op het scherm dan ook beter beschermd worden tegen fel zonlicht, want het licht kan er voor zorgen dat de pixels beschadigd worden.

Krachtige Processor

processorOver de specificaties van de iPhone 6 zijn nog niet veel details bekend, maar hoogstwaarschijnlijk krijgt het toestel dezelfde processor als de iPhone 5s, namelijk een 64 bit A7 processor die ondersteuning krijgt van een M7 processor. Deze extra processor ondersteunt weer een aantal apps die bepaalde metingen nodig hebben, zoals de HealthBook app, die je hartslag kan weergeven. Processors in smartphones zijn op dit moment al erg krachtig. Bijvoorbeeld de nieuwe Xperia zal ook vrijwel dezelfde processor krijgen als zijn voorganger.

 

Betere Camera

Als er iets is dat wel een verbetering mag krijgen, dan is dat wel de camera van de iPhone. Apple heeft eigenlijk nooit de camera als belangrijk verkooppunt gepromoot. Het gerucht is dat er in de iPhone 6 een 10 megapixel camera zal zitten, waarmee hij nog niet zo goed als de concurrentie maar wel beter dan de iPhone 5s. Of er ook alle draadloze verbindingen aanwezig zullen zijn zoals NFC is ook nog niet bekend, maar deze verbinding bestaat al een tijdje en is nog bij geen enkele iPhone verwerkt. De kans hierop is dan ook klein.

iOS 8 voor de iPhone 6

Als de iPhone 6 op de markt verschijnt, zal waarschijnlijk ook de nieuwe iOs 8 uitgebracht worden, die niet zoveel veranderingen zal krijgen als iOs 7, maar er vooral voor zal zorgen dat iOs7 wat verder uitgebreid en geoptimaliseerd is.